На Кременеччині створять єдиний в Україні парадром

парапланеризмНа Соколиній горі відбулась зустріч голови райдержадміністрації Віталія Текачука, голови районної ради Андрія Смаглюка, начальника МШБ ПМК-9 Петра Цьмуха  із директором Національного парку «Кременецькі гори» та головою Федерації парапланеризму України (далі ФПУ) Олексієм Колесником.

На зустрічі було обговорено наступні питання:
— про співпрацю з ФПУ та Національного парку «Кременецькі гори» у створені парадрому «Соколина гора»;
— про необхідність розчистки схилу для забезпечення безпеки польотів та юридичне підгрунтя здійснюваних по розчистці заходів;
— про необхідність демонтажу і перенесення під землю частини леп (3 опори, 4 прольота) для забезпечення безпеки польотів.

Всі сторони погодились встановити часову межу до кінця 2014 року для підготовки і імплементації документальної частини створення парадрому, визначення і фіксації його меж.

Наступним кроком буде розчистка, після оформлення всіх необхідних документів, та вирівнювання місця старту.

Пілоти Микола та Анатолій здійснили демонстраційні польоти, які наочно показали необхідність розчистки території і небезпеку леп.

Зауважимо, що на території України сьогодні нема офіційного парадрому. Відтак, позитивне вирішення порушеного питання може відкрити нову сторінку не тільки в історії Кременеччини, а й в історії українського парапланеризму в цілому.

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися