На продавчиню власники магазину намагаються «повісили» недостачу

indexДо представництва західного регіону профспілки «Трудова солідарність» за допомогою звернулася кременчанка, котру намагається ошукати, вимагаючи гроші, колишнє керівництво.

Проблема із працевлаштуванням у невеликих містах на зразок Кременця часто породжують зловживання роботодавців ситуацією. Вони нехтують правами працівників та лише навантажують їх обов’язками. До того ж не є таємницею, що, уникаючи сплати податків, місцеві підприємці офіційно не оформляють робітників. Саме так і вчинили власники однієї мережі крамниць у Кременці.

Вони не просто без пояснень звільнили продавця, а й «повісили» на молоду жінку недостачу 1750 грн. Впродовж трьох місяців, які кременчанка пропрацювала продавцем, власники не проводили жодної ревізії. А коли вирішили навести лад, з’ясували, що наче б то не вистачає 10 тис. грн. Довго не думаючи, власники вирішили «розбити» їх порівно між чотирма продавцями.

Кількома днями раніше у жінки взяли паспорт та трудову книгу, ніби то для того аби влаштувати її офіційно продавцем. А потім запропонували обміняти документи на 1750 грн. і змусили написати колишню працівницю розписку про те, що вона заборгувала саме таку суму. Тим часом інші продавці тієї ж крамниці про недостачу або нічого не чули, або просто відмовилися щось платити.

Жінка шокована таким поворотом подій звернулася із заявою до Кременецького РВ УМВСУ. Тоді колишнє керівництво вмовило її забрати заяву, проте усіх документів так і не повернуло. Більше того: зараз жінці погрожують судом.

Проте, у згаданій ситуації самі власники дуже швидко із позивачів ризикують перетворитися у відповідачів. Адже представництво «Трудової солідарності» у Кременці має намір відстоювати члена профспілки, яка стала жертвою вимагання, у відповідних службах. У тому числі й звернутися із заявою до міліції, де дадуть правову оцінку діям підприємців.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися