З 26 листопада на Тернопільщину прийде справжня зима

383553273 Справжню зиму з «мінусовою» температурою у Тернополі синоптики очікують після 26 листопада.

Температура повітря – як і минулі роки. Можливі снігопади, ожеледиця та налипання мокрого снігу, повідомила завідувач сектору організації робіт Тернопільського обласного центру з гідрометеорології Оксана Софінська.

Сучасна методика прогнозування дозволяє складати точні прогнози на 10 днів, консультативні – на місяць, – пояснила Оксана Софінська. – Однак, тенденція така, що прийдешня зима має бути типовою для нашого регіону.

Якщо врахувати спостереження синоптиків за останні роки, перехід середньої добової температури повітря від 0 градусів в бік зниження відбудеться у межах 26-30 листопада. Вже в жовтні було незначне похолодання. Однак, воно тривало недовго і температура повітря ще підвищуватиметься, прогнозують синоптики.

Грудень, січень і лютий за температурними показниками будуть близькими до кліматичної норми, – каже Оксана Софінська. – Тобто, середньомісячна температура грудня коливатиметься у межах -2, січнева – 5, у лютому – 3.

Достатньо тривалими будуть періоди впливу циклонічної діяльності та вологих повітряних мас Антатики – випадатиме сніг, мокрий сніг, що чергуватиметься з потоком арктичного повітря та суттєвим зниженням температурних показників. Однак, зима має бути типовою для нашого регіону – достатньо м’якою, вологою, з ожеледицею і ожеледдю, налипанням снігу і достатньо широкою амплітудою коливання температури.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися