Більше десяти дівчат 15 листопада вийшли на вулиці міста у літніх сукнях

thumb_46487_news_mАби зібрати кошти на пошиття бушлатів та одягу для бійців АТО тернополянки зробили соціальний експеримент. Одівши літні сукні, при температурі +4, більше десяти дівчат 15 листопада вийшли на вулиці міста. Скільки часу триватиме експеримент тернополянки не знають. Кажуть, поки не замерзнуть.

Як тільки дівчата у літніх сукнях вийшли на Театральний майдан, до них відразу почали підходити тернополяни і кидати гроші у скриньки. Найбільше підходять пенсіонери та старші люди. Була і пара молодих.

– Нехай, Бог береже таких людей, – каже пенсіонерка Катерина. – Вони роблять дуже хорошу справу для бійців. Тільки б дівчатка одівались тепліше, а то чисто позамерзають у тих сукеночках.

Бабуся без вагань кинула у скриньку 100 грн і подякувала дівчатам за те, що вони роблять.

За словами представника “Самооборони Майдану Тернопільщини” Лілії Мусіхіної, такий експеримент має заставити людей прокинутись і не зрозуміти, що попри так зване “перемир’я” бійці завжди хочуть їсти і їх завжди потрібно одягнути.

Вперше такий експеримент провели кілька днів тому. Дівчата намагались зрозумти реакцію людей. За словами однієї з учасниць експерименту Олесі Башумак, багато хто не розуміє для чого вони це роблять і осуджують дівчат.

– Вирішила долучитись до цієї акції, тому що бачу, що люди замерзають, –  каже тернополянка Олеся Башумак. – Вони емоційно замерзають. Починають менше дбати про бійців. Можливо, через те, що люди вже не можуть сприймати стільки негативної інформації і намагаються наповнювати своє життя чимось позитивнішим –  клубами, дискотекмаи. Але, можливо, краще цих сорок гривень віддати хлопцям…

Дівчатка по кілька чоловік розійшлись до “шостого” магазину, Центрального ринку, ТЦ “Орнава” та центарльними вулицями Тернополя.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися