На Тернопільщині міліціонери розшукують псевдо банківського працівника, який “обчистив” рахунок кременчанки

vnedrit-ukrainskie-plastikovye-kartyПонад чотири тисячі гривень втратила кременчанка, потрапивши на гачок мобільного шахрая. Жінка повірила дурисвіту, який назвався працівником банку і застерігав, що з її рахунку можуть зникнути кошти.

«Ваш рахунок екстрено заблоковано, оскільки з нього намагалися неправомірно зняти гроші,- повідомив 49-річний жительці Кременця по телефону незнайомець. – Це задля вашої безпеки».

Аби відновити доступ до електронного «гаманця», співрозмовник запропонував жінці через декілька днів прийти у банківське відділення. Там, мовляв, їй видадуть нову кредитку. А зараз вона повинна зареєструватися на он-лайн-сервісі та продиктувати йому код, що надійне на мобільний і номер особистого рахунку. Кременчака зробила усе так, як їй сказав голос по той бік трубки.

Гірка правда відкрилася, коли потерпіла прийшла у банк. Там жінку ошелешили новиною, що з її рахунку були зняті усі кошти, а це – більше чотирьох тисяч гривень. Зрозумівши, що її ошукали, кременчанку звернулася у райвідділ міліції.

Зараз мухляра, який «почистив» рахунок жінки розшукують правоохоронці.

– Труднощі у розкритті схожих злочинів полягають в тому, що банки не зажди охоче співпрацюють з міліцією, – пояснює начальник Кременецького райвідділу міліції Володимир Галевич. – Тому вкотре прошу краян не розголошувати стороннім людям своїх персональних даних накштал номера банківського рахунку чи пін-коду кредитки. Раджу громадянам, які не впевнені в безпеці свої коштів, особисто навідатися у відділення банку, а не довірять «голосу» по телефону.

Вам також може сподобатися