Ярмарок по-тернопільськи

PB150005-nЗапастися на зиму овочами сьогодні, 15 листопада, могли тернополяни, які ще цього не встигли зробити. Варто було прийти на ярмарок. Щоправда, асортимент на торговицях різнився.

– Ой, холодно сьогодні, ще годинку, не більше і їдемо додому, — казали близько 12 год. торговці овочами, які приїхати у Тернопіль з Шумщини.

У них біля «Галицького ринку» можна було купити картоплю по 1,60, капусту – по 1,20, а моркву і буряк – по 1,50 грн/кг. Але – у роздріб, якщо покупець брав овочі гуртом — у сіточці на 15-18 кг, то ціну скидали на 20-30 коп. Яблука там були лише в одному місці, та й то – небагато.

Натомість було багато сала і м’ясних виробів. В одному місці пропонували чималий асортимент – на всяк смак — різних приправ. Наприклад, за пакетик суміші для смаження м’яса просили 6 грн.

Звісно, були там і майонез, і консервований горошок (6 грн/металева баночка і 8 грн/скляна тара), і макарони (різного фасування та сорту), олія у різних фасуваннях та жива риба.

Натомість на торговиці біля стадіону яблук було – скільки душа забажає. Доволі стійкі до зберігання сорти пропонували покупцям за 4-6 грн/кг. Пахучу олію свіжого віджиму можна було купити за 14 грн/л. Натомість рафінована олія з часу останнього ярмарку дещо подорожчала: за трилітрову баклажку вже просили не 49 грн, а 52.

Тернополяни також радо купували борошно у невеликих мішках. Цукор у роздріб пропонували сьогодні по 8,75 грн/кг. Нагадаємо, на минулій торговиці можна було придбати солодкий продукт гуртом по 7 грн/кг.

Купити на торговиці можна було і булки та хліб (від 4,75 грн за буханець). Продавали там і мед, і саджанці, і живу рибу. Так, за коропів просили по 25 грн/кг, а за карасів – 16. М’ясних виробів теж вистачало, але ажіотажу не було, бо ціни «кусалися»…

Джерело: 7 Днів

Вам також може сподобатися