У рейтингу відкритості місцевих рад Тернопіль серед лідерів

img019Моніторинг відкритості органів місцевого самоврядування протягом 2012-2014 років проводила громадська організація «Центр політичних студій та аналітики». Згідно оприлюдненого ними результату, наповнення сайту Тернопільської міської ради становить 52% і займає другу позицію у рейтингу відкритості серед усіх міст. Перше місце розділяють КМДА, Одеська та Рівненська області.
За основу моніторингу експерти брали відповідність наповнення сайтів вимогам закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Так, у даних моніторингу зазначено, що загалом по Україні розпорядження міських голів оприлюднюють 82% сайтів. Проте лише на двох сайтах вказано дату оприлюднення – це Одеська та Тернопільська міськради.
Протоколи пленарних засідань сесій оприлюднюються на 41% сайтів міських рад. Дата оприлюднення протоколів є лише на сайтах Миколаївської, Рівненської та Тернопільської міськрад. Щодо протоколів постійних комісій, то у переліку тих, хто їх оприлюднює є Тернопільська міськрада разом із Хмельницькою, Рівненською, Миколаївською, Кіровоградською та Вінницькою. Дати зазначається тільки на сайтах Тернопільської та Рівненської міськрад.
Також у звіті є зазначення, що Одеська, Рівненська та Тернопільська міськради – це єдині органи місцевого самоврядування, які активно почали приводити сайти у відповідність закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Вам також може сподобатися