Держава продає «Тернопільобленерго»

33Уряд України продовжив термін продажу контрольних пакетів акцій обласних енергопостачальних компаній «Харків-», «Запоріжжя-», «Миколаїв-», «Черкаси-», «Тернопіль-» і «Хмельницькобленерго» на конкурсах із відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону лише на місяць – до кінця поточного року.

Відповідні поправки до плану розміщення їхній акцій Кабінет Міністрів вніс розпорядженням №1080 від 7 листопада, що оприлюднено на урядовому сайті у вівторок.

Згідно з ним, уряд відмовився від попереднього продажу на фондових біржах по 5% акцій «Харків-», «Миколаїв-» і «Хмельницкооблэнерго», яку планувалося провести для визначення цінового орієнтиру, тим самим збільшивши пакети, що виставляються на продаж: «Харківобленерго» – до 65,001%, «Миколаївобленерго» – до 70% і «Хмельницькобленерго» – до 70,009%. У разі «Тернопільобленерго» покупцям буде запропоновано 50,999%, «Запоріжжяобленерго» – 60,248%.

Згідно з цим же документом Кабмін також переніс на місяць – до кінця поточного року – термін закінчення продажу на конкурсі 46% акцій «Черкасиобленерго». Спочатку передбачалося, що акції цих компаній будуть продані до кінця листопада 2014 року, однак у зв’язку з подіями в країні, приватизація великих об’єктів була відкладена на невизначений термін. Високопоставлене джерело в уряді зазначило агентству, що прозорий конкурентний продаж обленерго значно збільшить шанси України залучити західних інвесторів в інші сектори паливно-енергетичного комплексу, зокрема, в газову сферу. Згідно з даними Мінфіну, за дев’ять місяців поточного року надходження від приватизації становили 58 млн грн за плану на рік 17 млрд грн. Роком раніше приватизація принесла бюджету 1,484 млрд грн за плану 10,9 млрд грн.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися