Теплі речі, ліки і дитячі малюнки дуже потрібні зараз на фронті

vlcsnap-2014-11-17-11h38m00s78Теплі речі, ліки і дитячі малюнки дуже потрібні зараз на фронті, про це заявляють волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО у Тернополі. Зупинятися зараз не можна, ворог щоразу сильнішає, тож нашим біцям потрібна підтримка. Приносити допомогу треба на склад Логістичного центру, який знаходиться на території гуртовні “Галант”. Також телеканал TV-4 спільно з центром оголошує конкурс малюнків-привітань для українських воїнів з Новим Роком та Різдвом.

Пані Олена на склад для воїнів АТО принесла теплі речі. Жінка каже, дещо купила, а дещо взяла з дому: куртка, светри, шарф, рукавиці, шкарпетки. Пані Олена каже, зараз армії допомагати має кожен.
– Я зараз дуже рада, що наш народ український так піднявся, таку допомогу дає, бо ж кажуть, якби не волонтери, то не знаємо, як би то було. То є поклик душі, бо в мене є внуки, у мого брата двоє внуків у гарячих точках: один в Краматорську, а другий в Луганську. І молимося, і стараємося чимось допомогти. Допомагали спочатку на майдан, а тепер допомагаємо туди нашим хлопцям, – розповідає Олена, яка принесла допомогу в Логістичний центр АТО.
Волонтери кажуть, під час останньої поїздки на Схід воїни миттєво розібрали балаклави і теплі рукавиці. Цих речей потрібна велика кількість, бо вони швидко намокають. Необхідні також ліки, зокреми протипростудні засоби. Найкраще у цьому випадку допомагають солдатам розчинні препарати.
– Хлопця напоїли, закутали, він ніч пролежав, а завтра він вже здоровий, а це дуже важливо на фронті. Ліки також різні: і смоктальні таблетки, для горла і від нежитю. Дуже мають хлопці бронхіти, запалення легень, бо ж ви бачите, яка погода. Окрім того теплі сальники і теплий одяг завжди актуальний. Труси і шкарпетки треба завжди, бо не всі мають воду і не всі мають можливість прати це і вологі серветки. Також дуже просять цигарки, – говорить волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Любов Вовк.

Допомагають тернополяни воїнам і народними методами, зокрема калиною, а банки прикрашають дитячими малюнками. Просять солдати передавати їм українські книжки і символіку. Творчість проявили студенти педагогічного університету. Вони власноруч виготовили мило у синьо-жовтих кольорах. Допомогти бійцям на фронті можуть і діти. Найбільше над усе захисники України чекають на дитячі листи і малюнки.
– Бійці дуже чутливо реагують на дитячу допомогу, листи, малюнки, власноруч виготовлені обереги. Вони кажуть, це важливіше більше дає такого піднесення, ніж банка тушонки чи навіть і ті самі цигарки улюблені. Вони з нетерпінням чекають, коли ми привеземо малюнки. Ми їм робимо такі комплектики складаємо. Такі, наприклад, комплектики: Новий завіт, лист дитячий і ще книжка якась, наприклад, на релігійну тематику, – каже Любов Вовк.
Телеканал TV-4 спільно з Логістичним центром організовує конкурс для дітей. Намалюйте для українських воїнів малюнок-привітання з Новим Роком та Різдвом. Свої роботи приносьте або надсилайте на адресу: м.Тернопіль, вулиця Сагайдачного, 2, телекомпанія TV-4. Усі малюнки Логістичний центр передасть на Схід. Автори найкращих робіт отримають подарунки.
Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися