У Тернополі відбудеться благодійний концерт «Зірки Тернопілля – воїнам АТО»

11На гроші, зібрані під час першого концерту, для наших бійців закупили 20 бронежилетів і передали кошти на придбання запчастин для техніки

Наступний благодійний концерт у рамках проекту «Зірки Тернопілля – воїнам АТО» відбудеться в Тернополі, у ПК «Березіль», 27 листопада.

20 листопада з сольним концертом виступив гурт «Світозари», а 27 листопада – у спільному концерті виступатимуть команда КВН V.I.P., гурти «Фіра» і Los Colorados. Спеціальний гість концерту – фіналіст шоу «Х-фактор» Аркадій Войтюк. Усі зібрані кошти з виступів підуть на допомогу нашим солдатам. Про організацію концертів розмовляємо з заступником директора з творчої частини ПК «Березіль» Петром Децьом.

– Які підсумки першого концерту?

– Ми дуже задоволені першим концертом 7 жовтня, коли брали участь фіналісти шоу «Х-фактор» і «Голос країни» Ірина Борисюк, Тарас Мельник, гурт «Тріода», бо був повний зал. Це мрія кожного артиста – співати для найширшої аудиторії, щоб не було жодного вільного місця. Мрія, власне, здійснилася, тепер мріємо і про другий, і про третій концерт, щоб вони відбулися при повному залі. Ми зібрали 60 тисяч гривень для батальйону «Збруч». На 58 тисяч я закупив 20 бронежилетів. А дві тисячі передав батальйону готівкою за накладною, щоб мали на запчастини для автомобілів. Бо там часто трапляються ситуації, коли машина зупиняється у полі – шланг тріскає чи мастило потече… І вони не мають за що купити запчастини.

До речі, ми 28 годин їхали до наших хлопців зі «Збруча», які стоять майже під Кримом. Приїхали вночі. А вже зранку, коли розвантажувалися, їх була ціла черга. Хлопці зраділи, бо там багато є і з Тернополя, і з області. Казали, що з Тернополя до них ще ніхто не приїжджав.

– На що підуть виручені з цих двох концертів кошти?

– Ми придбаємо речі, які будуть потрібні нашим бійцям. Можливо, це будуть бушлати, термобілизна. Попередньо ми зв’язуємося з хлопцями чи через волонтерів дізнаємося, що їм найнеобхідніше, і закуповуємо. Раніше була необхідність у бронежилетах, тож ми купили їх і завезли. Якщо щось інше буде необхідне, ми це придбаємо.

– Які батальйони підтримуєте?

– Перший концерт був на підтримку батальйону «Збруч». Далі будемо визначатися. Можливо, це знову буде допомога для «Збруча», можливо, для кіборгів, які захищають Донецький аеропорт. Ми зберемося і порадимося, кому потрібнішою буде допомога. Потім про ці кошти відзвітуємо перед громадою на прес-конференції. Важливо, щоб громада нам вірила, що ми грошей собі в кишеню не кладемо, що вони не осідають на якихось рахунках. Тому ми «живих» грошей майже не передаємо, а закуповуємо необхідні речі. Щоб люди не думали, що ми дали гроші якомусь командиру чи ще комусь, і не знали, куди гроші пішли — комусь у кишеню чи на правду. Ми купуємо реальні речі, передаємо їх і маємо документи на підтвердження цього.

– Звідки взялася ідея організувати тернопільські колективи для збору коштів на допомогу бійцям?

– Ідейним натхненником цього проекту є працівниця нашого Палацу культури, заступник завідуючого культмасовим відділом Любов Мазепа. А ми вже долучилися самі і залучаємо небайдужих людей до допомоги. Наші тернопільські артисти з великим задоволенням відгукувалися на пропозиції взяти участь у концертах. Попередній – ми робили самі. Наступні два концерти відбуваються за підтримки міського голови.

Гаслом нашого проекту є фраза «Байдужість – це смерть. Не будь байдужим. Прийди на концерт та підтримай тих, хто тебе захищає. Разом ми переможемо». Знаєте, зараз люди трошки розслабилися. Було перше перемир’я, тепер – друге. І люди думають: «Раз у нас перемир’я, отже, військовим нічого не потрібно». Це неправда. І я під час першого концерту зі сцени дякував усім за те, що вони не залишилися байдужими, а своїми коштами підтримали наших бійців.

– З якими волонтерами співпрацюєте?

– Ми контактуємо з волонтерами від Самооборони Майдану. Я через них закуповував бронежилети. Поза проектом працюю з волонтерами, з якими шиємо зимові білі маскхалати для військових. Як-то кажуть, ми не вміємо воювати, але як громадяни, патріоти зобов’язані долучатися до загальної справи. Допомагаємо, хто чим може: хто співає, хто танцює, хто грає. Тому що, на жаль, держава про вояків дбає тільки на екранах телевізорів. Тільки на папері звітують, що військові одягнені, забезпечені усім. Це, на жаль, неправда. Військові кажуть, що якби не волонтери, то невідомо, як би ті хлопці на передовій виживали – волонтери забезпечують і технікою, і медикаментами, і одягом.

– Коли починатимуться концерти і яка вартість квитків?

– Початок наших концертів – о 19 годині. На концерт «Світозарів» 20 листопада ціна квитків була 30-60 грн. Квитки на концерт 27 листопада коштуватимуть 50-100 грн.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися