Чи був землетрус у Тернополі? Розповіді очевидців

thumb_48177_news_m22 листопада о 21:14 зареєстровано землетрус з території Румунії, який охопив територію України. Магнітуда землетрусу (за шкалою Ріхтера) складала 5,6.

Землетрус по території  України за даними ДСНС в Тернопільській області пройшов без руйнувань.

Проте тернополян це явище зацікавило. Люди почали писати свої враження у соцмережах, жителі верхніх поверхів відчули землетрус найкраще.:

– В Кременці було відчутно, дзвеніли стакани, гуділи стіни будинку, – пише Наталія Канівець

– В Борщеві трусило трохи. Мама каже, що всі вибігали із квартир на вулицю. Злякались не на жарт, – Катерина Кашубяк.

– Тихо в квартирі сиджу сама, а тут диван на якому сиджу починає трусити… але було секунд 30… небільше, – розповідає Регінка Пекарська

– Я на 9 поверсі відчув і то неслабко вмене люстра хиталась і горщики з вазонами. Я навіть з батьками на вулицю вибігали так злякались, шо за 15 с. вибрались, – Антон Климчук

– Більшість людей землетрусів магнітудою до 4 балів не відчувають. Хіба що “надчутливі”). В Тернополі реально десь біля 3-х балів було. До речі, в Чернівцях такі слабкі землетруси місцева сейсмостанція фіксує чи не кожного місяця! Можуть також відчути мешканці верхніх поверхів багатоповерхівок, особливо панельних. Бо такі будинки навіть при невеликому землетрусі трохи “розгойдуються”, – пояснює тернополянин.

Джерело: Тернопільська липа

Вам також може сподобатися