Відкриття новорічної ялинки у Тернополі заплановане 19 грудня

114Новорічна ялинка цього року у Тернополі буде. Встановлять її на традиційному місці – театральному майдані. Відкриття заплановане 19 грудня на Миколая, повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Смик.

– Минулого року ялинка була на Майдані волі, але це місце не прижилося, – каже він. – Тому ми довго думали і все ж вирішили, що ялинці бути на тому місці, до якого звикли тернополяни. Свято є святом. Зимових канікул буде багато, діти захочуть прийти до ялинки.

Новорічна красуня буде штучною. Зараз фахівці саме розробляють проект її дизайну та освітлення, додає пан Смик.

Нагадаємо, минулого року через Євромайдан новорічну ялинку на театральному майдані так і не встановили. Натомісць прикрасили ялинки біля пам’ятника Данилу Галицькому на Майдані волі, пише 20хвилин. Загалом, ялинка в Україні почала асоціюватися з буремними зимовими подіями взимку на Майдані. Хоча асоціації з нею неоднозначні – з однієї сторони це “йолка”, під час встановлення якої і почалися криваві події Євромайдану, з іншої – дерево, яке стало символом боротьби і бачило все, що пережила країна під час зими-2014.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися