Чиновники продають автомобілі

666Державні автомобілі продаються, а бюджет – наповнюється. Аукціони з продажу службових авто високопосадовців принесли надходження у казну. Скільки і за скільки продали, дізнавалася Вікторія Кравець.

З припиненням правління Януковича, новий Кабмін гадав, як зекономити державні витрати і що робити з нажитим попередниками. Одним з варіантів – запропонували продати зайві службові авто, передавши вторговане у держбюджет. Відтак, Кабміну вдалося пустити з-під молотка всі заплановані автомобілі, крім 13-ти. При чому не продали якраз найдорожчих. Всього виручили 6,5 млн. грн.

ОСТАП СЕМЕРАК, Міністр Кабінету Міністрів України:

«Ці кошти не пішли на утримання Кабінету Міністрів. Вони пішли в загальний фонд державного бюджету. Також ми зекономили на бензині, ремонті, заробітних платах ще приблизно 30 млн. грн. Тому, підсумовуючи загальну економію тільки на автомобілях, можемо підсумувати, що це є більше, аніж 36,5 млн. грн. за 8 місяців».

Непогано пішла справа із продажем автомобілів Тернопільської облради. Виставивши на аукціон 6 лотів, за два етапи вдалося продати 4 з них. Виручку направили в обласний бюджет.

ЯРОСЛАВ РАТУШКО, заступник директора Автотранспортного підприємства обласної ради:

«Тойота Ленд Крузер, початкова вартість була 55 тис. 200 грн. І кінцевим результатом, там було присутніх 4 учасники, ця Тойота Ленд Крузер продалася за 112 тис. 608 грн. Інший лот – це був Мерседес, стартова ціна його була 38 тис. 600 грн., і при кінцевій ціні продажу 61 тис. 760 грн. було продано цей Мерседес».

Два Daewoo Nubira продали за 20 тисяч 400 і 22 тисячі гривень. А от на Волги покупців не знайшлося, кажуть в Автотранспортному підприємстві. Тернопільська облдержадміністрація ж виставила на продаж всього 2 автомобілі: також Волгу і Фольксваген Туарег. Але не продала жоден із них.

ВОЛОДИМИР РОСОЛОВСЬКИЙ, заступник керівника апарату Тернопільської ОДА:

«Аукціон не відбувся через відсутність заявок покупців. На балансі облдержадміністрації є 4 автомобілі. Серед них 2 автомобілі виставлено на продаж. Один автомобіль – чекаєм процедури так само, відповідно, він може бути переданий чи управлінню, чи департаменту облдержадміністрації, чи районній державній адміністрації. Відповідні заявки вже є. мусить бути розпорядження голови державної адміністрації на передачу цього автомобіля».

Також заради економії бюджетних грошей, Уряд ввів електронний документообіг в Секретаріаті Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента. Працюють і над такою системою з Верховною Радою. Наразі вдалося заощадити за один місяць близько 2 тонн паперу. Впродовж року, підрахували у Кабміні, так економиться 0,5 га лісу.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися