Мешканці приватного сектору можуть долучитися до співфінансування ремонту вулиць

1369386443Аби прискорити ремонт вулиць у приватному секторі мешканці можуть долучитися до співфінансування вартості ремонтних робіт. Таку думку нещодавно висловив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Під час звіту міського голови про роботу у 2014 році від представників громади прозвучало ряд запитань стосовно того, коли буде здійснюватися ремонт доріг та тротуарів у приватному секторі.
– У першу чергу ми здійснюємо ремонт на густозаселених вулицях, де є багатоквартирні житлові будинки, – розповів міський голова Сергій Надал. – Після цього зможемо братися за ремонт вулиць у приватному секторі, де значно менше мешканців. За рік ми можемо відремонтувати від 20 до 30 дворів. 30 дворів – це той річний максимум, який ми можемо зробити у сьогоднішніх умовах. За чотири роки ми відремонтували більше 80 дворів. Але за три-чотири роки ми не можемо відремонтувати всього того, що не ремонтувалося впродовж 30 років.
Мер також розповів, що в інших містах України ремонт вулиць у приватному секторі здійснюють за принципом 50 на 50.
– 50 відсотків вартості ремонту фінансують самі мешканці, – пояснив Сергій Надал. – А решту 50 відсотків фінансуються з бюджету. Якщо у Тернополі є такі вулиці, де мешканці готові до ремонту за таким принципом, то ми обов’язково розглянемо їхні пропозиції і дамо 50% фінансування з бюджету. Якщо ж ні, тоді ми будемо здійснювати ремонт повністю за рахунок бюджету, але спочатку здійснюємо ремонт на тих вулицях де більше мешканців та інтенсивний рух транспорту.

Джерело: 20minut.ua

Вам також може сподобатися