Місто може залишитись без води

jhome119Місто може залишитись без води. А все через спорудження домів чи встановлення автозаправок, на місцях, де проходять водопровідні та каналізаційні мережі.

Споруджувати будь-що на місцях, де проходять водопровідні та каналізаційні мережі, суворо заборонено. Та цим законодавчим вето часто нехтують підприємці, зводячи, натомість, багатоповерхівки, автомобільні заправки або ж встановлюючи кіоски. Та у випадку аварії на цих мережах, кажуть у «Водоканалі», їхні працівники не зможуть відремонтувати неполадку. Адже, просто-на-просто, доступу до місця пошкодження у них не буде.

ВАСИЛЬ ЧОРНЕНЬКИЙ, юрисконсульт КП «Тернопільводоканал»

«Там, де протягаються мережі водопровідні чи каналізаційні, встановлюється вздовж таких мереж охоронні зони. Державними будівельними нормами і правилами користування системи централізованого водопостачання і водовідведення в населених пунктах України визначено, що, ну, принаймні, ті мережі, які є зараз в межах міста Тернополя, мають охоронну зону, шириною 5 метрів. Тобто від осі самої мережі 5 метрів в одну сторону, 5 метрів в другу сторону. Відповідно в даних охоронних зонах не можна зводити жодних споруд, будівель».

Через неможливість ремонту мережі, кажуть у «Водоканалі», місто на довго може залишитись без води. Зараз у Тернополі таких аварійних ділянок уже п’ять.

ВАСИЛЬ ЧОРНЕНЬКИЙ, юрисконсульт КП «Тернопільводоканал»

«Якщо говорити, наприклад, про цю ж газову заправку. Вона стоїть на центральному водопроводі, який веде з Івачівського водозабору. І з якої постачається, вже після розташування цієї заправки, постачається і Східний масив, переважна більшість Східного масиву, Дружба, Кутківці. Може третина міста Тернополя, може навіть більша частина під загрозою залишитися без води».

Тому працівники «Тернопільводоканалу» вкотре наголошують, перед зведенням споруд потрібно обов’язково дізнатись, чи не проходять у тому місці водопровідні та каналізаційні мережі.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися