Найбільше серер хворих на ГРВІ – дітей

d92076ab2b2fa980Кількість хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції на Тернопільщині є одна з найнижчою в Україні. І все ж в тиждень у нашій області хворіє близько 2 тисяч людей. Кількість хворих відповідає сезону, наголошують у санепідслужбі.

Найбільше серед тих, хто захворів на грип чи ГРВІ, – це діти. Значна частина саме шкільного віку. Медики прогнозують: школярі Тернополя швидше підуть на канікули і це призупинить поширення хвороби.

– Коли діти йдуть на канікули, а тим більше вони мають бути тривалі, то ми взагалі спостерігаємо зниження захворювання, бо великий відсоток становлять саме діти. Особливо по дітях шкільного віку ми завжди розраховуємо і дивимося, на скільки показник буде рости. ЦЕ добре, що діти будуть вдома, не в колективах і це призведе до зниження захворюваності, – розповідає спеціаліст відділу епідеміології ГУ Держсанепідслужби в Тернопільській області Світлана Маціпура.

Епідеміологи радять і дітям, і дорослим, аби не захворіти дотримуватися кількох простих правил. Відпочивати, висипатися, добре їсти та одягатися і вдягатися відповідно до погоди. Лише тоді організм зможе успішно побороти інфекцію чи вірус.

– Висока вологість, коли мокро під ногами, коли швидше можна промерзнути, намочити ноги, то це знижує імунітет. Тоді швидше можна заразитися вірусом грипу, -каже Світлана Маціпура.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися