Сергій Надал: «Унікальний тристоронній годинник має відмірювати щасливий час для всіх городян»

nadal876Наближається до завершення 2014 рік, який став початком кардинальних змін для українців і тернополян зокрема. Євромайдан та революція Гідності вписали нову сторінку в  історію України. Тернопіль став одним з перших міст, яке згуртовано підтримало європейський вибір країни. Сьогодні всі зусилля місцевої влади спрямовані на підтримку українських бійців – учасників АТО. Поміж тим, попри складну ситуацію в державі місто продовжує жити і функціонувати у звичному режимі. Сьогодні міський голова Тернополя Сергій Надал підсумовує рік, що минає.

– Розкажіть, яким чином Тернопіль підтримує бійців АТО, чим конкретно влада міста вже допомогла учасникам АТО…

– На початку жовтня бійцям спецпідрозділу СБУ, які беруть участь в АТО, передали броньований автомобіль. Його придбали за кошти меценатів та членів виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Крім того, на днях передали броньований автомобіль бійцям Добровольчого українського корпусу, які беруть участь в антитерористичній операції та захищають донецький аеропорт. Мікроавтобус придбали за кошти меценатів та членів виконавчого комітету міськради у Польщі. В Україні його переобладнали, підсилили потужність двигуна та встановили додаткову броню. Даний автомобіль раніше використовувався у Європі для інкасаторських перевезень. Відтепер завдяки потужному двигуну він зможе оперативно перевозити поранених або використовуватись для інших необхідних потреб бійців. Сподіваюся, цей автомобіль врятує не одне життя і воїни живими повернуться додому.

За кошти спонсорів та працівників міської ради придбали автозапчастини, мастила до автомобілів та передали їх батальйону територіальної оборони «Збруч». Адже бійці звернулися у Тернопільську міську раду з проханням допомогти привести в готовність у зимовий період військовий транспорт.

На початку серпня міська рада передала тепловізор, бронежилети, кевларові шоломи та інші засоби індивідуального захисту військовому комісаріату. Обладнання придбали за кошти працівників міськради, комунальних підприємств, освітніх закладів, а тепловізор – у рамках міської програми забезпечення обороноздатності військових формувань тернопільського гарнізону.

Нещодавно близько сотні працівників міліції Тернопільщини поїхали в зону проведення АТО. Вони відбули на Схід держави, щоб змінити колег, які майже півтора місяця несли службу в Луганській і Донецькій областях. Під час ротації ми передали правоохоронцям бушлати.

Допомогу бійцям АТО надають і навчальні заклади міста. Вони надсилають листи підтримки, збирають продукти харчування, теплі речі та кошти. З 6 по 11 вересня школами міста надано допомогу в розмірі 63 тисячі 601 грн. Сьогодні навчальні заклади Тернополя продовжують збір коштів та речей для учасників АТО.

Маскувальна сітка, теплий одяг, каремати, спальні мішки, медикаменти та інші необхідні речі зібрали школярі та педагогічні колективи в Тернополі з 27 по 31 жовтня. Загалом за ці декілька днів у штаб Самооборони вони передали речей на суму 32 тисячі гривень.

Сьогодні 233 родини учасників АТО звільнено від оплати комунальних послуг.

На черговій сесії Тернопільської міської ради для учасників АТО виділено близько 200 земельних ділянок з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися