Тернопільські волонтери привезли захисникам Маріуполя гуманітарну допомоги на півмільйона гривень

dopomoga_4673До базових таборів захисників Маріуполя надійшов вантаж з гуманітарною допомогою, зібраною тернопільськими волонтерами. Серед необхідних для наших воїнів речей були: матраци, пічки-«буржуйки», медикаменти для лікування сезонних захворювань, теплі речі та тисячі дитячих малюнків повідомляє офіцер прес-групи зони проведення АТО підполковник Дмитро Горбунов.

Одним з ініціаторів даної моральної і матеріально-технічної підтримки українських воїнів в зоні АТО виступила тернополянка Ніна Міляновська.

– Буквально за лічені дні нам – волонтерам чи просто патріотично налаштованим людям вдалося організувати збір необхідних коштів та сформувати автомобільну колону з вантажем. Приміром, у мене було завдання пошити понад 100 матраців, інші – узяли на себе придбання ліків, а хтось розібрався з військовим одягом та термробілизною. Так, поступово набралося декілька тон  необхідного для солдатів майна на суму близько півмільйона гривень, – пояснила Ніна Міляновська.

За словами мешканців Галичини, які допомагають учасникам антитерористичної операції, це не перша їхня допомога українським воякам. Так, восени вони відправляли на південь Донбасу теплі речі, бронежилети та елементи бойового спорядження. В майбутньому ж, за домовленістю з керівництвом сектору тернопільчани планують привезти до Маріуполя біноклі та прилади нічного бачення, в яких зараз так потребують наші солдати.

– Увесь гуманітарний вантаж офіцери, які прийняли його, протягом лічених хвилин поставили на облік відповідних служб та негайно направили на передову сил АТО. Тож, воїни на бойових позиціях чи на блокпостах в той же день відчули турботу мешканців Тернополя. Від усіх українських воїнів хочу сказати велике спасибі волонтерам з різних куточків країни і пообіцяти усім цивільним людям, що ми обов’язково здобудемо перемогу, – зазначив начальник групи тилового забезпечення сектору.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися