У Тернополі пройшов Марш Гідності

marsh-geroivБлизько 200 людей пройшли по Тернополю на Марші Гідності 30 листопада. Учасники маршу, ініційованого Самообороною Майдану Тернопільщини, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв, загиблих на війні на сході. Також марш пройшов повз управління міліції, де активісти влаштували короткий мітинг.

Марш Самооборона приурочила до річниці поворотної події на Майдані – побиття мирних мітингуючих, після якої була створена Самооборона Майдану як структура для захисту українців. Від Театрального майдану хода рушила до Площі Героїв Майдану. Там відбулася панахида за загиблими Героями України, яку провів капелан Самооборони Тернопільщини отець Іван Гуня. Опісля учасники ходи рушили до управління УМВС в Тернопільській області, де провели короткий мітинг. На мітингу самооборонці висловили своє незадоволення з приводу того, що заступники очільника міліції в області, які підпадають під пряму дію Закону «Про очищення влади», тобто під люстрацію, до сих пір знаходяться на посадах. Активісти Самооборони подали відповідне звернення до керівництва обласного управління УМВС.

«Марш Гідності Самооборона провела, аби відзначити пам’ятну дату, вшанувати полеглих Героїв, побратимів. Та крім цього марш має на меті показати суспільству та новим і старим чиновникам, що майданівські сили працюють і сьогодні. Після виборів будуть призначатися нові очільники владних структур, міліції, прокуратури. Вимога Самооборони в тому, щоб ці призначення були публічними та підлягали попереднім громадським обговоренням. Наше завдання – не допустити до владних та силових кабінетів чиновників, які себе уже скомпрометували», – говорить комендант обласної Самооборони Майдану Іван Ковалик.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися