На Тернопільщині відключатимуть електрику 4 години на добу

10314606_686445771445750_8635246105248358653_nУ зв’язку із нестачею потужності в енергосистемі України на Тернопільщині введено в дію графіки аварійних вимкнень електроенергії.

«Cьогодні введено в дію графіки аварійних вимкнень ЛЕП (ГАВ) споживачів з I по V черги. Графіки заздалегідь узгодженні з ОДА та Держенергонаглядом. Графік введено на дві години, через дві години можливе вимкнення інших черг і відповідно будуть вимкненні інші споживачі», – повідомив головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків.

Введення графіків аварійних вимкнень в дію пов’язано із нестачею потужності в об’єднаній енергосистемі України, зумовлену нестачею палива на Теплових електростанціях та аварійною зупинкою одного енергоблоку Запорізької АЕС потужністю 1млн. кВт.

Нагадаємо, у зв’язку з напруженою ситуацією з поставками палива на електростанції, недопущення загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електроенергії у державі і у зв’язку з перевищеним рівнем споживання електроенергії в Тернопільській області було затверджено наступні обмеження у постачанні електроенергії. Втім, як зазначили у ВАТ «Тернопільобленерго», наразі електрику відключатимуть не за даним графіком.

За попередньо оприлюдненим графіком у  Тернополі мали відключати струм з 12 год. 00 хв. – до 14 год. 10 хв., а ввечері – з 17 год. 50 хв. – до 19 год. 10 хв.

Досі залишається невідомим, чи відключатимуть струм щодня і впродовж якого періоду. У ВАТ «Тернопільобленерго» обіцяли надати дану інформацію ще сьогодні, 1 грудня разом із графіком відключень, однак так і не надали.

Лише повідомили наступне:

«Є декілька черг, а кожна черга – це певна кількість мегаватт, це не вулиці чи адреси».

Електроенергію вимикатимуть споживачам на період до двох годин, якщо ситуація не покращується, то одну чергу включають, а іншу – відключають. Такі аварійні вимкнення не передбачають, що з певної години буде відімкнено якийсь населений пункт чи якась вулиця. Тут такого не буде, йде суто регулювання по потужності.

Припинення дії графіків аварійних вимкнень буде здійснено по спеціальному розпорядженню ДП НЕК «Укренерго» після входження Тернопільської області в доведений ліміт потужності споживання».

Іншими словами, енергетики не можуть дати відповіді, які саме населені пункти і коли будуть знеструмлені і впродовж якого часу це робитиметься. Виглядає як початок енергетичного хаосу.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися