Через аварію на Запорізькій АЕС ввели графіки обмеження електроенергії

849030Тернополяни на кілька годин можуть залишитися без світла. Через нестачу потужності в системі з 1 грудня «Укренерго» ввело в дію графіки аварійних вимкнень. Як повідомили в «Тернопільобленерго», без електрики залишатимуться споживачі з 1-ї по 5-ту чергу. Аварійні вимкнення спричинені нестачею палива на теплових електростанціях та аварійною зупинкою одного енергоблоку Запорізької АЕС потужністю 1млн. кВт.

Втім, в облдержадміністрації заспокоюють: поки що відключень м. Тернополя та більшої частини області енергетики не планують. Однак, це залежатиме від того, наскільки швидко проводитимуть роботи на Запорізькій АЕС.

ЛЕОНІД БИЦЮРА, заступник голови ОДА:

«Насправді, станом на зараз жодних таких конкретних даних щодо відключення, як воно буде відбуватися завтра-післязавтра і далі немає, оскільки, в цілому, енергетики навіть на рівні не області, а України намагаються вирішити цю ситуацію. Взагалі така аварійна зупинка – вона досить нетипова. І, скажемо, є надія на те, що вони вирішать ситуацію. Це не є планові відключення, до яких ми готувалися раніше».

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися