Перевізники страйкують, щоб підняли тариф до 3 грн

thumb_50959_news_m Сьогодні, 3 грудня страйкували резервні маршрутки. Тому на рух громадського транспорту у місті це не вплинуло, повідомив начальник міського управління транспорту Ігор Мединський.

Нагадаємо, сьогодні 3 грудня зранку імпровізовані страйки провели водії маршруток на вул. Руській та Збаразькій. Також  у багатьох маршрутках можна було побачити наліпки на вікнах з написам “Проста арифметика”. Де розраховано, що підняття тарифу на 50 копійок не так вже й вплине на гаманець пасажира.
Це була, як каже він, своєрідна попереджувальна акція, під час якої об’єдналися практично всі перевізники міста, каже Ігор Мединський.
– Сьогодні зранку я здійснював об’їзд містом і провів контроль пасажиропотоку,  дотримання графіків руху, – каже пан Мединський. – І я побачив, що на перехресті вул. Замкова-Руська стоять автобуси з плакатами зі звереннями до влади. Зрозуміло, що це своєрідна попереджувальна акція, але я переживаю, щоб після цього не було серйозних наслідків, так як під час страйку минулого разу, коли всі маршрутки зупинилися в дощ.

Ігор Мединський додає, що у міськраду надійшло багато звернень від перевізників з проханням переглянути тарифи.
– І якщо бути відвертими, міськрада це діло затягує з об’єктивних причин. А вони полягають в тому, що не такі вже тернополяни платоспроможні, що можуть дозволити собі платити більше, – каже начальник управління транспорту. – Але ситуація загострюється тим, що перевізники постійно у своїх зверненнях пишуть , що вони на грані і що може трапитися таке, що вони можуть не виїхати.

Ось такі наліпки були на вікнах маршруток 3 грудня:

Мовляв, якщо один пасажир їздить 40 разів у місяць, то платити йому доведеться на 20 грн більше. А це всього дві пляшки молока. Проте “математики” забули врахувати те, як подорожчання позначиться позначиться на бюджеті родини. Адже з однієї сім’ї послугами громадського транспорту користуються як мінімум двоє дорослих, а також їхні діти – школярі та студенти.

Чи підніматимуть найближчим часом піднімати тарифи на проїзд у маршрутках, невідомо. Це прерогатива виконкому міськради, додає Ігор Мединський.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися