Сьогодні у тернополі знову страйкували водії маршруток

thumb_51216_news_m З десяток маршруток із плакатами вистроїлися на Руській вранці 4 грудня. Це – вже друга попереджувальна акція перевізників. Вони хочуть піднімати тариф на проїзд.

П’ять автобусів стояли неподалік БП “Роксолана”, ще вісім — біля перехрестя вулиць Руської та Замкової. На кожній маршрутці – плакат із закликами до влади та громади міста. Водіїв не було в жодній.

– Та нехай хоч усе узбіччя маршрутками закладуть — я не дам за проїзд три гривні, – каже тернополянка Галина Бабій. – Про які 40 поїздок на місяць вони говорять? У мене шестиденний робочий тиждень. Та й крім того, іноді доводиться їздити до доньки в гості з пересадками. Я лише на маршрутки маю працювати?

Тернополяни кажуть, що розуміють, що подорожчало пальне. Але ж зарплати ні в кого не зросли, а навіть навпаки.

– Мене от перевели на півставки, – розповідає тернополянка Тетяна. – Тобто, зарплата зменшилася вдвічі, але на проїзд я витрачаю стільки ж грошей. Хтось дуже переймається моєю бідою? Окрім того, вони про ту ціну в три гривні говорять вже котрий рік, тому здається, що просто нарешті знайшли реальну причину брати з людей стільки, скільки хочуть.

Не погоджуються жителі міста і “простою арифметикою” маршрутчиків.

– Що це за числа? Звідки вони взялися? – цікавиться студент Іван Громів. – Якби водії дійсно мали причину підняти ціну, то вони би дали спеціалістам розрахувати точну вартість. А то саме місто можна вздовж і впоперек перейти пішки за дві години. А ціни за проїзд у маршрутці прирівняли до львівських.

Нагадаємо, востаннє підвищення ціни на проїзд маршрутчики вимагали в травні цього року.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися