Привид жінки блукає Тернопільщиною

171013m-480x292На кладовищі у Микулинцях сидить дівчина. Не жива. З каменю. Це — Марія, дочка місцевих графів на прізвище Рей. Вона випила отруту через нещасливе кохання.

—  Марія хотіла віддатися за патріота. Він був без ноги. Той чоловік мав фільварок, але стара графиня-мати не дозволяла їй виходити заміж, — розповів кореспонденту місцевий житель Ярослав Чорненький. – Молода графиня мала хату, поліклініку облаштувала біля костелу, задурно людей лікувала. Вона навіть у моїх колишніх сусідів була за куму.

Та пані, як кажуть місцеві, полюбляла їздити верхи. Жінка була життєрадісною, але через нерозуміння з матір’ю вчинила самогубство. Це сталося на початку ХХ ст. На могилі Марії хреста немає, зате є фігура дівчини, наче вона сидить у задумі. Причому розміри скульптури майже вдвічі перевищують зріст людини.

До речі, працівники Микулинецького санаторію (він діє у колишньому графському палаці – прим. ред.) розповідають, що привид жінки інколи ночами блукає коридорами закладу. Особливо часто, за словами медперсоналу, “пані” можна побачити на сходах між першим і другим поверхами, пофарбованими у чорний колір. Їх так і називають — “чорними”.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися