Вчителям Тернопільщини виплатять надбавки до зарплати

120913_31 Уряд профінансував ці виплати і 4 грудня на сесії облради приймуть ці кошти в обласний бюджет і направлять, як дотації, бюджетам нижчого рівня.

Про це під час прес-конференції 3 грудня повідомив голова облради Василь Хомінець. Це питання буде першим винесене на сесію, запевняє він. І таким чином проблема має бути знята.

Нагадаємо, педагоги Тернопільщини страйкували через припинення виплат 20%- ої надбавки за престижність праці вчителя. Зокрема, із такою ситуацією зіткнулись вчителі Лановецького, Підволочиського, Козівського, Бережанського, Тернопільського, Зборівського районів, частини дошкільних закладів освіти області. Адже у бюджетах цих районів просто не було на ці виплати коштів. У інших районах цю надбавку зменшили.

– Така проблема виникла в Україні і в Тернопільській області зокрема, через постанову Кабміну про обмеження надбавок вчителям та переведення їх виплати в місцеві бюджети, – каже Василь Хомінець. – Тобто виходячи з ресурсу району, десь ці надбавки виплачували, десь частково виплачували, а в шести-семи районах не виплачували взагалі. Після перших акцій протесту я одразу заявив, що облрада підтримує вимоги вчителів і ми будемо домагатися повернення цієї надбавки. В результаті наших неодноразових звернень уряд виділив кошти – а це майже 50 млн грн, що покриє всі заборгованості по зарплаті перед вчителями до кінця року.

Але щоб не допустити в подальшому подібних ситуацій, тернопільська облрада разом з обласною радою профспілок підписала спільні вимоги до новосформованих Верховної Ради та Уряду.
– Ми будемо вимагати не зменшувати соціальних стандартів,- каже пан Хомінець. – Ми не говоримо про збільшення, бо розуміємо, що в країні війна.  Але разом з тим ми не маємо списувати на війну всі проблеми.

Джерело: 20minut.ua

Вам також може сподобатися