Аншлаг у тернопільському травмпункті

04Через слизькі дороги днями суттєво побільшало пацієнтів в травмпункті. Якщо зазвичай звертається по 15-20 людей, то останніми днями їх вдвічі, а то й втричі більше. Медики зазначають, що на вулицях варто бути обережними, не захоплюватися взуттям на підборах і не дуже розраховувати на роботу комунальників

– Якщо у попередні тижні по допомогу в середньому зверталося 15-20 тернополян, то останніми днями їх вже 27-32. А вчора за добу звернулося 43 пацієнти. Сьогодні до 17 години вже є 40, а ще попереду ніч, – зазначив черговий лікар міського травмпункту Володимир Бебех. – Це подвійна чи навіть потрійна норма виходить.

Переважно люди травмують руки, ноги, отримують закриті переломи, розтягують зв’язки, отримують забої спини, грудної клітки, розповідає лікар.

-Кілька випадків було, що так падали, що лікарі діагностували струс головного мозку, – каже Володимир Бебех. – Тому, якщо стався такий прикрий випадок, то варто того ж дня звернутися по медичну допомогу.

Медик зазначає, що людині, яка падає, інколи важко згрупуватися аби пом’якшити удар, проте на витягнуті руки краще не падати, адже так можна їх серйозно травмувати. Якщо можливо, то краще падати на бік, а не навзнак на спину. А загалом рекомендації лікаря – носити взимку зручне взуття, жінкам краще обійтися без високих підборів, старатися уникати слизьких місць, а йти лише по посипаним доріжкам. Але загалом чи посипані чи не посипані доріжки, людям взимку треба бути обережнішими на вулиці, старатися не бігти по дорозі.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися