На “Jazz Bezz” приїдуть музиканти зі США та Польщі

06 Міжнародний джазовий фестиваль “Jazz Bezz” проведуть у Тернополі 11-14 грудня. Перших три дні фестивалю відбудуться у тернопільському драмтеатрі, початок о 19.00. Квитки 40-70 грн, повідомляють організатори.

Останній день “Jazz Bezz” 14 грудня проведуть у Катедральному соборі о 16.30. Вхід на цей концерт вільний. Його присвячують тернопільським волонтерам та бійцям, які воюють в АТО.
Загалом організатори обіцяють цікаву та насичену програму цьогорічного “Jazz Bezz”. Причому триватиме він чотири дні, тоді як у попередні роки лише три.

– Програма різноманітна і кожен день не схожий на інший, – розповідає  директор фестивалю “Jazz Bezz”  Олег Макогін. – У перший день будемо слухати Мар’яну Садовську, яке перше відділення виступатиме соло. Це прекрасна українська джазова співачка. На жаль, рідко ми її бачимо, адже її концерти частіше відбуваються за кордоном. У другому відділенні Мар’яна виступатиме разом з джазовим контрабасистом Марком Токаром. Причому вони виступатимуть з новою програмою написаною на слова Сергія Жадана, що теж додає перчинки цій програмі.

До речі, Мар’яна Cадовська народилася та отримала освіту у Львові, її батько відомий львівський музикант Віктор Морозов. Потім вона працювала в Польщі, потім переїхала в США, а зараз живе в Німеччині, зауважує ведучий фестивалю “Jazz Bezz”  Сергій Лазо.
На другий день – виступатиме піаніст із Нью-Йорку Володимир Зайцев у супроводі симфонічного оркестру тернопільської філармонії під проводом Мирослава Кріля, продовжує Олег Макогін.

– Третій день більш традиційний як для фестивалю, – каже він. – Концерт складатиметься з двох відділень.  У першому гратиме спільний україно-польський колектив FUTUREtho. Він цікавий тим, що там крім традиційних джазових інструментів буде електроніка і скрипка. Також цього вечора виступить група Shоfar, в якій грають одні з кращих польських музикантів.

Завершиться “Jazz Bezz”  в Катедрі за участю львівських музикантів.
– Оскільки виступ буде в храмі, то там звучатиме і відповідна музика – візантійські  церковні співи, григоріанські хорали , – каже пан Макогін. – Але незвичність цього в тому,  що обігруватись все буде саксофоном та іншими інструментами. Впевнений, що буде дуже цікаво.
До слова, тандем з піаністом Володимиро Зайцевим, який зараз проживає в США, і симфонічним оркестром планували  у Тернополі ще минулоріч, додає ведучий фестивалю “Jazz Bezz”  Сергій Лазо.

– І музикант прилетів до Тернополя , були репетиції в філармонії, але сталося так, що концерт відмінили через дні жалоби, – каже він. – Але ідея настільки нас запалила, що ми вирішили все продовжити. Відтак, концерт з Зайцевим відбувся в Нью-Йорку, його назвали “From Ukraine with love”. І цей концерт на джазовому фестивалі у Тернополі буде продовженням цієї ідеї, коли Україна звертається до світу з любов’ю і так само хоче отримати любов від усіх країн.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися