Тернополяни скаржаться на неякісну роботу сфітлофора

light2 Про неякісну роботу сфітлофора на перехресті в напрямку із Збаражського шосе на 15 Квітня пишуть тернополяни на всеукраїнській платформі “Відкрите місто”.

За словами одного з водіїв, який власне й сповістив про проблему, там неправильно загоряється світло, що спричиняє виникнення аварійної ситуації на дорозі.

“Включається зелене світло в напрямку 15 Квітня та другої лікарні, через деякий час вмикається “додаткова секція” із зеленою стрілкою в ліву сторону на проспект Злуки”, – пише на сайт пан Олександр. – “Перед вмиканням жовтого світла на світлофорі повинні були б тричі мигнути зелені стрілки, щоб повідомити про закінчення руху! І це на даному світлофорі відсутнє!”

За словами тернополянина, через цю неполадку на вищезгаданій ділянці дороги у нього вже виникала небезпечна ситуація:

“Їду я через перехрестя , а за мною гружена фура з причепом. На світлофорі в цей час вмикається на секунду жовте світло для водіїв і зелене для пішоходів. Люди виходять на дорогу, а я змушений екстерно гальмувати, щоб не збити пішоходів. В  цей же момент автомобіль, що був позаду і має довший гальмівний шлях, ледь встигає зупинитися праворуч біля і це тільки завдяки швидкій реакції водія та щасливому збігу обставин, за яких збоку не було автомобілів.

Втім, результат цієї історії міг би бути набагато трагічнішим. Грузовий автомобіль міг в’їхати в авто, що загальмувало попереду, а воно, в свою чергу, по інерції виїхало б на піхододів, котрі перегодять дорогу. Комунальні служби Тернополя, вважає тернополянин, мають перевірити роботу даного світлофорного об’єкта та привести його у відповідність, аби не допустити в майбутньому схожих небезпечних ситуацій. Наразі питання на онлайн платформі залишається відкритим, а проблема невирішеною.

Вам також може сподобатися