Чергова хвиля мобілізації відбудеться після Різдва

94_mainЧергова хвиля мобілізації, про можливості якої наприкінці минулого тижня заявив міністр оборони Степан Полторак, відбудеться.

Призовна кампаніяПро це повідомили відразу кілька джерел у силових відомствах і в оточенні глави держави, пише «Сегодня».

Але про точні терміни, а також про кількість потенційних призовників говорити поки рано, остаточне рішення – за верховним головнокомандувачем, президентом Петром Порошенком, кажуть вони.

Розпочнеться четверта хвиля мобілізації, швидше за все, вже наступного року, після свят.

«Найімовірніше, чергова хвиля мобілізації відбудеться вже після Нового року. Все буде залежати від підсумків переговорів у Мінську», – розповіло джерело в оточенні Президента, додавши, що, якщо незаконні збройні формування будуть дотримуватися режиму тиші, «призивати, в основному, будуть військових в запасі, колишніх працівників СБУ і професіоналів, які зможуть «нишком» зачищати території».

У Міноборони поки мовчать, проте представники прес-служби відомства припускають, що відповідні офіційні роз’яснення для ЗМІ можуть бути надані вже цього тижня.

При цьому в Міноборони наполягають: йдеться про планову ротацію, адже люди не можуть перебувати на передовій по чотири-п’ять місяців.

А от Верховна Рада може ознайомитися з закличними планами Степана Полторака вже сьогодні, 10 грудня. За словами заступника голови комітету з нацбезпеки, екс-комбата «Донбасу» Семена Семенченка, питання про мобілізацію він буде піднімати на засіданні комітету з питань безпеки і оборони.

Зазначимо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що четверта хвиля мобілізації потрібна для створення резервів армії. Армія має комплектуватися з навчених військових, а про навчання слід подбати заздалегідь.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися