Капелан з Тернополя обвінчав в АТО три пари

thumb_53806_news_m Вінчати бійців просто в зоні АТО довелося капелану з Тернополя отцю Петру Бураку. Священик дав шлюб трьом парам у п’ятому окремому батальйоні Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. Там вже вісім місяців він служить капеланом.

– Нажаль переважно доводиться здійснювати обряд похорону, – каже він. – Але були у нас і радісні події – вінчання.  Так, один раз я вінчав сина командира корпусу, потім бійця, до якого приїхала наречена з Києва спеціально, щоб повінчатися. А також я давав шлюб парі, котра познайомилася в АТО, обоє -професійні військові.
Молодята були одягнуті в камуфляжній формі, продовжує капелан. Лише не було хустки для нареченої, тому довелося використати арафатку.
– Хотілося б щоб українці частіше вінчалися і щоб було менше похоронів бійців, – ділиться отець Петро Бурак.

До речі, серед бійців батальйону, де служить цей капелан, представлена вся географія України. Не виняток і мешканці Криму, і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Там є бійці зі всіх областей України, а  найбільше з Дніпропетровської та Київської. Причому серед бійців, як розповідає священик, є представники різних конфесій. Але ніколи на цьому фоні не виникало жодних конфліктів. Тай взагалі бійці вкрай потребують духовної опіки. Деякі навіть навернулися до християнської віри.

– Був приміром боєць, який останній раз сповідався, коли йшов до першого причастя, а зараз йому 35 років. Були язичники, що навернулися до християнства, – розповідає отець.
До слова, отець Петро Бурак приїхав додому у відпустку і збирається їхати назад до бійців. Під час прес-конференції 15 грудня він поділився своїми думками про війну на Сході країни та про роботу капеланів.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися