На Тернопільщині завершилася операція «Нічне місто»

eadf6cЗ метою запобігання і протидії кримінальним правопорушенням у сфері суспільної моралі, покращання стану оперативної обстановки, з 24 листопада по 16 грудня на Тернопільщині правоохоронці провели комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Нічне місто».
За три тижні співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласної міліції виявили вісім кримінальних правопорушень у сфері суспільної моралі. З них чотири факти звідництва для розпусти  (ст. 302 ККУ), стільки ж – розповсюдження відеопродукції порнографічного змісту в мережі Інтернет (ст. 301 ККУ). За шістьма кримінальними провадженнями зловмисникам повідомлено про підозру, чотири кримінальні провадження вже спрямовано до суду.
У ході оперативно-профілактичних заходів міліціонери виявили 13 адміністративних правопорушень, передбачених ст.181-1 КУпАП (зайняття проституцією). Десятьох жриць кохання взято на облік ОВС.
Кардинально змінити ситуацію із проституцією складно, адже кількість охочих заробити, продаючи власне тіло не зменшується. Коли хтось із представниць найдревнішої професії відходять від справ, чи за втручання правоохоронних органів, чи з особистих міркувань, на її місце приходить нова, – каже начальник ВБЗПТЛ Сергій Запаранюк. – Також з’являються нові види проституції, наприклад, із використанням мережі Інтернет.
З метою встановлення порушників у сфері моралі міліціонери  здійснюють ретельний аналіз рекламних оголошень у ЗМІ та Всесвітній павутині щодо пропозицій з організації надання сексуальних послуг, участі в зйомках порнографічного характеру, високооплачуваної роботи в режимі «он-лайн».
Із завершенням операції “Нічне місто” діяльність правоохоронців в даному напрямку не припнеться, співробітники міліції і в подальшому будуть продовжувати боротьбу зі злочинами проти моральності.

Вам також може сподобатися