«Тернопільобленерго» обіцяє розробити погодинні графіки відключень

svitlo18 грудня відбулося засідання антикризового енергетичного штабу оперативного реагування. ВАТ «Тернопільобленерго» за участю начальника Держенергонагляду в Тернопільській області Богдана Євгеновича Крупки.

Основним питанням засідання  було  розроблення районами електричних мереж погодинних Графіків вимкнення споживачів електроенергії на 2014-2015 роки та впровадження даних Графіків в дію.

До цього часу застосовувалися Графіки аварійного вимкнення електроенергії, такі застосування графіків не дають можливості чітко проінформувати споживачів електричної енергії про час та період вимикання їхніх електроустановок та створюють соціальну напругу серед населення області.

Оскільки, Графіки аварійного вимкнення електроенергії вводяться в дію по команді диспетчера ПЗЕС НЕК «Укренерго», який зобов’язує інженера – диспетчера обленерго вимкнути доведену потужність.

Інженер-диспетчер, керуючись вимогами Інструкції зобов’язаний протягом 10-15 хв. виконати команду диспетчера вищого рівня і застосувати Графіки аварійних вимкнень електропостачання без попередження споживачів та попереднього узгодження з місцевими органами виконавчої влади.

Тож, дані Графіки вимкнення електроенергії вже розробленні погодинно, що дає змогу підготуватися до даних вимкнень електроенергії заздалегідь.

Вам також може сподобатися