Яку заробітну плату отримують тернополяни?

180502Середня заробітна плата по Тернополю становить 2 тисячі 720 гривень. Про це повідомила Тетяна Корчак – начальник управління економіки, промисловості та праці під час нещодавнього засідання виконкому.

На виконком начальниця прийшла прозвітувати про роботу управління, але міський голова зазначив, що всі присутні вже ознайомилися з ним під час звітування міської ради про роботу наприкінці листопада у ПК «Березіль», і запропонував взяти до відома звіт управління. Тож Тетяна Корчак зазначила тільки наступне:

– Коротко скажу позитивне і негативне, – зазначила управлінець. – Підприємства працюють – нема чого їм запитання задавати. Обсяг реалізованої продукції, порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 9%, обсяг виробництва – на 8%, зарплата на – 8,5% і становить 2720 гривень. Що стосується експорту, то ми переорієнтувалися на Європу, і експорт у нас зріс також на 8%. Імпорт з Росії зменшився на 400 тисяч гривень, і за рахунок цього пішло зменшення загального торговельного обороту. Натомість зріс імпорт з Білорусії у 9 разів, і з Казахстану – у 8 разів. Тут ми переорієнтувалися з Росії на країни СНД. Станом на 1 грудня маємо заборгованість по зарплаті 2 мільйони 18 тисяч гривень. Серед підприємств, яким не вдалося погасити борги – «Промінь» та Облавтодор.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися