У другій половині січня розпочнеться мобілізація

6767Під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак розповів про мобілізацію, яка розпочнеться вже у другій половині січня 2015 року.

Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України.

— Мобілізація потрібна перш за все для створення міцного резерву, по-друге — для заміни особового складу, який вже тривалий час несе службу. Нова хвиля мобілізації буде проводитися з врахуванням досвіду минулої, аби уникнути попередніх прорахунків та помилок, — зазначив глава вітчизняного оборонного відомства.

За словами генерал-полковника Степана Полторака, до мобілізації будуть залучатися перш за все військовослужбовці запасу, адже армії потрібен добре навчений резерв. Мобілізовані пройдуть обов’язкову підготовку на базах навчальних центрів Збройних Сил України. Навчання з різними категоріями мобілізованих триватиме 25 днів. Далі всі вони пройдуть бойове злагодження у складі підрозділів.

— Тільки після закінчення навчання, забезпечення оснащенням, зброєю, технікою та амуніцією мобілізовані будуть відправлені для виконання завдань, — зазначив Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак.

Вам також може сподобатися