Кого з Тернопільщини мобілізують до війська після свят?

218Кого в першу чергу мобілізують на Тернопільщині під час четвертої хвилі мобілізації, залежить від отриманих військкоматом заявок, каже т. в. о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Андрій Миськів. Поки Указу Президента немає, тому про деталі говорити зарано.

Мобілізовуватимуть ті самі категорії військовозобов’язаних, які були і в попередні хвилі мобілізації. Щоправда, оскільки зараз вік військовозобов’язаних збільшено до 60 років за згодою людини продовжувати службу і бути на військовому обліку, то будуть  мобілізовувати громадян від 18 до 60-річного віку.

– Поки вказівок ми не отримували ніяких. Указу Президента про оголошення четвертої хвилі мобілізації ще немає, – зазначив Андрій Миськів. – Буде Указ Президента, почнеться четверта хвиля, – тоді будемо знати кого, куди і скільки ми будемо направляти. Стосовно медиків теж нічого не можу сказати. Все залежить від того, які частини ми будемо укомплектовувати. Поки планового набору немає. Тому зараз ми проводимо медичні комісії, обстежуємо всіх військовозобов’язаних. Якщо нам скажуть, що треба укомплектувати наприклад, певну кількість артилеристів, значить, ми будемо знати, що в нас є стільки-то здорових артилеристів. Також працюємо з тими людьми, які виключені з військового обліку вже за досягненням граничного віку. Є такі, хто погоджується знову стати на облік і ще послужити.
Джерело: “20 хвилин“

Вам також може сподобатися