Добудова обласної бібліотеки у Тернополі – на контролі керівництва області

img_6292Вперше за 50 років в управлінні капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації проведено повну інвентаризацію проектно-кошторисної документації об’єктів незавершеного будівництва, які знаходяться на території усієї області.
Про це повідомила в.о. начальника управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації Олена Чумак під час засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації, що відбулося 24 грудня.
«Тривають переговори з ПАТ «Тернопільгаз», ПАТ «Тернопільміськгаз» та Тернопільською міською радою щодо передачі об’єктів, по яких фактично завершені усі будівельно-монтажні роботи, – зазначила Олена Ігорівна. – Великою проблемою є те, що період виконання робіт припадає на 90-ті роки. Частина необхідної документації втрачена, що значно ускладнює процес передачі».
За словами заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри, обласна рада і обласна адміністрація звернулися у Кабінет Міністрів України та Фонд держмайна з проханням передати незавершений об’єкт в комунальну власність області. Це не впливає на зміну його призначення.
«На добудову бібліотеки потрібно 40 мільйонів гривень, – зазначив Леонід Олексійович. – Таких коштів у бюджеті немає, тому ми працюємо над проведенням інвестиційного конкурсу щодо залучення приватного інвестора для добудови об’єкта».
Поряд  з бібліотекою, на площі «Героїв Євромайдану»,  буде встановлено пам’ятник «Небесній сотні». Над цим спільно працюють  представники міської ради та обласної  адміністрації.

Вам також може сподобатися