Тернопільський агропоїзд із 20 фур вирушив до бійців АТО

P1220498Сьогодні на схід України вирушило двадцять великовагових вантажних автомобілів з 320 тоннами продуктів харчування для бійців АТО. Своєрідний різдвяний подарунок захисникам Вітчизни підготували хлібороби патріотичної Тернопільщини. Одночасно члени президії ради об’єднання сільгосппідприємств своїм коштом придбали дві автомашини швидкої допомоги, які цього ж дня передали батальйонам «Тернопіль» і «Айдар».

Нинішня подія, за своєю масштабністю може претендувати на подію року у волонтерському русі. Продовольчий автопоїзд, вантаж якого оцінюється у півтора мільйона гривень, очолив голова ради обласного об’єднання сільгосппідприємств Іван Чайківський. Характерно, що гуманітарна колона тернопільських аграріїв не поступається широко розрекламованій «допомозі» мільярдера з Донбасу Ахметова і це при тому, що він жодного разу так і не допоміг українському війську.

За християнським звичаєм у День Різдва Христового, який нині відзначає католицький світ, гуманітарну автоколону у далеку дорогу благословили священики УГКЦ і УПЦ Київського патріархату.

Родзинкою гуманітарної акції стали набори для різдвяної куті (спеціально приготовлена пшениця, мак, мед, ізюм) для всіх бійців згаданих батальйонів, над якими взяли шефство хлібороби Тернопільської області.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися