На місці демонтованої каплички досі збираються віряни

IMG_6407Представники незареєстрованої релігійної спільноти продовжують збиратися у парку Національного відродження. Попри те, що зведені ними довкола джерела культові споруди зі скандалом демонтували ще близько трьох років тому, люди досі продовжують приходити на те ж місце, де, начебто, з’явилася Божа Матір. Там віряни облаштували своєрідний молитовний куток – на одному з дерев повісили ікони, гілля прикрасили стрічками та поставили статую Богородиці.

В муніципальній поліції зібрання прихильників громади розцінюють як недотримання законодавства, а саме 185 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.

СЕРГІЙ ВОЛКОВ, начальник управління муніципальної поліції міськради:

«В зв’язку з тим, що вони не ставлять до відома про свої збори міську раду для отримання дозволу, а в таких випадках завчасно треба ставити, для того, щоби міська рада могла підготувати відповідь, дозвіл чи не дозвіл, то вони порушують норму закону України».

Санкція згаданої статті, каже Сергій Волков, передбачає штраф і попередження, а в разі повторення – вже більше фінансове покарання, виправні роботи або ж позбавлення волі на 15 діб.

Зранку, в будній день, наша знімальна група ніяких масових зібрань  не застала. Втім, біля імпровізованого релігійного куточку вже молилося кілька жінок. Тернополяни, яких ми зустріли в парку, кажуть: особливих незручностей віряни не створюють. Втім, дехто вважає: парк, все ж, не місце для таких зібрань.

«Постійно там, вночі навіть стоять, і лежать, постелять собі який-небудь коврик, і там лежать, і міняють друг друга. Та мені чо вони заважають? Я тут трошки далі. Так як проходиш, вони не чіпають, нічого. Але те, що просто так, дивишся, все-таки, парк, і тут якісь тобі… Вже їх звідси погнали були, і, бачите, вони дальше отам собі все, так як то вони – то є вони, і більше ніхто. Понавішували щось он там якесь».

«Нейтрально, це кожного думка своя».

«Кожен має своє. Десь вони мусять бути так само. Щось вони мають».

Натомість в міській раді кажуть: епопея з представниками даної релігійної течії триває вже близько десятка років. За словами заступника міського голови, дана громада, яка називає себе  Парафією святої католицької церкви непорочного серця Марії, ніде не зареєстрована, а священнослужителі не підтверджують її належність до жодної з місцевих конфесій. Після знесення у 2011 незаконно збудованих на території парку культових споруд, розповідає Олександр Смик, прихожани намагалися звести нову капличку та розмістити там статуї.

ОЛЕКСАНДР СМИК, заступник міського голови Тернополя:

«Ці спроби продовжуються постійно, продовжуються до цього дня. Тому, відповідно, керівництво «Об’єднання парків», яке власником є цієї землі,  на території якого відбувається це незаконне дійство, звернулись з проханням до міліції, до СБУ, до прокуратури розібратися з цими людьми, які іменують себе Парафією святої католицької церкви непорочного серця Марії».

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися