Тернополяни заміняють ялинку дідухом чи букетом із хвойних гілочок

thumb_57735_news_mНе всі тернополяни цьогоріч ставитимуть вдома ялинку, переконались 20minut, опитавши жителів міста сьогодні, 27 грудня.

– Ви бачили ціни на ті ялинки? – запитує пенсіонерка Ганна Петрівна. – Та я краще на ті гроші дітям солодощів куплю. А замість ялинки куплю отаку несправжню, зв’язану із хвойних гілочок. Де 30 гривень, а де більше сотні віддати. І за що? Щоб потім всі свята голки підмітати?

Ставлять ялинки переважно молодята або сім’ї, де є маленькі діти, розповіли тернополяни.

– От мені та ялинка геть зовсім непотрібна, – каже тернополянка Вікторія Сачко. – А чоловік наполягає, що це наш перший спільний Новий рік як подружжя, тому без зеленої красуні ніяк. Хоча  я прекрасно би без неї обійшлася. Але слово чоловіка – закон.

Дехто питання ялинки вирішив один раз і на декілька років наперед. Хтось купив штучну, а хтось знайшов оригінальніший метод.

– Ми живемо в приватному секторі, – розповідає студент Андрій Лотоцький. – І з батьками кілька років тому посадили ялинку на подвір’ї. Так що прикрашаємо її там. А вдома просто розвішуємо «дощик» з електричними гірляндами і ставимо букетик із ялинкових гілочок. І атмосфера новорічна є, і не боїшся, що ялинку кіт переверне, бо в нас такі випадки вже не раз траплялися.

Хоча є тернополяни, які ялинку не ставлять і з інших причин.

– Це відколи ялинка стала традиційною для  українців? – посміхається Алла Камінська. – От я виросла в селі. Ніхто ніколи ялинку в нас не ставив. Це по містах пани чи поялки, може, ялинки собі прикрашали. А в селах люди дідухів ставили. От вони і є традиційною прикрасою до новорічних та різдвяних свят. А ялинка – то щось не наше. Принаймні я так думаю. А після минулорічних подій, пов’язаних зі столичною «йолкою», то я тим більше переконалася, що  і без неї свята гарно проходять.

Але загалом більшість опитаних все ж погодилися, що хоча б декілька гілочок ялинки на новорічні свята повинні бути в кожному домі. Бо запахи хвої та мандаринок створюють святкових настрій, переконують тернополяни.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися