Цього року скоротили період реєстрації на ЗНО

8_35_iПеріод реєстрації учасників ЗНО цього року скоротили. Він почнеться з п’ятого січня і завершиться двадцятого лютого. За реєстрацію учнів відповідатимуть загальноосвітні навчальні заклади. Відтак індивідуально подавати документи не потрібно.

ЗНОУ зовнішньому незалежному оцінюванні – 2015 є чимало нововведень. Одне із них – дворівневі тести з української мови та математики. Тобто можна скласти лише базовий рівень, якщо предмет не є профільним при вступі до вищого навчального закладу. Тестування з української мови та літератури зарахують як державну підсумкову атестацію.

«Період реєстрації учасників ЗНО припадає саме на зимові канікули. Реєструватимуть у школах. За це відповідатимуть вчителі, можливо вчителі інформатики. Відповідь на документи теж надійде у школу з усіма сертифікатами майбутніх абітурієнтів. Під час реєстрації потрібно вказати рівні тестів з української мови і літератури та математики. У тестуванні будуть нововведення – це те, що українська мова та література буде складатися як державна підсумкова атестація у формі ЗНО. Друга зміна – це те, що у нас є дворівневі тести. Третя – це те, що для визначення результатів, порогів бар’єр тепер буде не 124 бали, а інший, склав або не склав. У дві тисячі п’ятнадцятого року будуть дійсні лише сертифікати 2015-го року», – відзначив заступник директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися