Тернопіль – плани-2015: цілодобова гаряча вода, лікарні без хабарництва і тролейбуси замість маршруток

55На це Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє Тернополю 15 млн. євро. Нові котельні почнуть будувати навесні. А у міських лікарнях наступного року за допомогою благодійних терміналів продовжуватимуть викорінювати корупцію.

Про це йдеться у сюжеті аналітично-інформаційної програми  «Погляд на тиждень».

Нові котельні зводитимуть у двох мікрорайонах  Тернополя. Біля старих котелень планують збудувати сонячні колектори,  що автоматично підтримуватимуть температуру води в мережі.

«За отримані 15 млн. євро буде збудована нова велика котельня на альтернативному паливі, будуть встановлені індивідуальні теплові пункти поруч із кожним будинком. Також проведемо реконструкцію існуючої системи теплопостачання, котелень», – пообіцяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також у 2015-му році у лікарнях Тернополя продовжать встановлювати так звані благодійні термінали, через які тернополяни зможуть перерахувати свої пожертви. Терміналами вже оснастили сім лікарень міста. До кінця наступного року вони мають з’явитися ще у 20 медичних установах.

«На сьогоднішній день ви не побачите, щоб в якомусь відділі хтось комусь за щось платив готівкою, – переконує головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. ­­- Пацієнт, який вносить кошти, отримує чек, який реєструють у відомості».

А ще у 2015-му у Тернополі побільшає тролейбусів, але скоротиться кількість маршруток. Таким чином у місті хочуть не допустити підняття цін у громадському транспорті.  Планують будувати нові тролейбусні лінії, щоб «рогатими» можна було дістатись до ще трьох мікрорайонів міста.

Джерело: «Погляд на тиждень»

Вам також може сподобатися