Негода оминула Тернопілля

1355237832Негода, яка вирує на Півдні України, Тернопільщину оминула. Місцеві комунальники кажуть, були напоготові, проте нам зима поки лише насипала трохи снігу і заморозила дороги, тому вони в першу чергу посипають центральні вулиці Тернополя і підйоми-спуски, а після цього беруться за двори.

Поки умови життя південним українським областям диктує потужний циклон з Балкан, Тернопільщину у найближчі дні зачепить циклон з Атлантики. Центр його нас також омине, потрапимо в периферію, а це означає, що з початком нового року він принесе в область невеликий сніг, місцями мокрий, та мороз – до мінус п’яти вдень і до мінус 15-ти вночі. Згодом трохи потепліє, проте така погода збережеться до Різдва, прогнозують синоптики.

Невеликий сніг та ожеледиця на дорогах – не аномалія, проте комунальникам роботи додає. Зізнаються, готувались до заметілей, тому техніка з посипними матеріалами та працівники напоготові з ночі. В першу чергу посипали центральні дороги і підйоми-спуски. Тут їм у поміч і інтенсивний рух автомобілів, які швидко розбивають дорогу. Інша справа – двори. До них руки у комунальників доходять пізніше. Водії не на камеру зізнаються, по місту нерозчищених чи слизьких вулиць вистачає, в основному у спальних мікрорайонах. Одну з таких, вулицю Драгоманова, знаходимо на “Дружбі”. Тут розчищено, але слизько. З’їжджати нею наш водій не ризикує. Чи слизько, питаємо і у пішоходів. Невдоволених не зустрічаємо.

Комунальники розповідають: працювати ефективніше допомагають тернополяни. Протягом дня їм телефонують люди і повідомляють, де треба посипати дорогу чи тротуар. Телефонувати просять за номером гарячої лінії міськради 1580 або 52-58-48 в управління ЖКГ.

Проте ваша безпека – у ваших руках. Тому автоінспектори просять водіїв дотримуватись правил дорожнього руху і не перевищувати швидкості, пішоходів – не перебігати дороги раптово. Про правила безпечної поведінки нагадують і рятувальники. Попри неміцну кригу, яка ще не встигла скувати Тернопільський став повністю, зимова риболовля у розпалі.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися