Тернопільським батькам радять самостійно подбати про необхідні профілактичні щеплення для дітей

photoЗа рік рівень інфекційних захворювань в області знизився. Експерти кажуть, за 11 місяців ця цифра зменшилася на 4,7%, в порівняні із аналогічним періодом минулого року. Детальніше, дивіться у сюжеті.

Начальник відділу епідеміології, каже, така ситуація відповідає середнім багаторічним показникам. Щоправда, загальну картину дещо псує спалах кишкової інфекції сальмонельозу у грудні, який не є характерним для зимового періоду.

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, начальник відділу епідеміології ГУ Держсанепідслужби в області:

«Захворіло 67 осіб, із них 20 дітей. На сьогоднішній день епідрозслідування ще триває. В епіданамнезі є дані про те, що хворі вживали кондитерські вироби, відповідно, шумського виробника, це ПП «Шумськхліб» і ПП «Шевчук». На сьогоднішній день є 20 осіб, які лабораторно мають підтверджений діагноз, тобто у двадцяти осіб виділено SalmonellaEnteritidis. Крім того у десяти взірцях цих кондитерських виробів також виділено збудник SalmonellaEnteritidis».

Щодо вакцинування проти інфекційних захворювань, то за словами Марії Павельєвої, цього року в область поступила не велика кількість вакцин. Таким чином значна частина населення, зокрема дитячого, згідно із календарем щеплень залишилася невакцинованою. Це може спричинити ріст інфекційних захворювань серед дітей.

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, начальник відділу епідеміології ГУ Держсанепідслужби в області:

«В цьому році ми вже зареєстрували один випадок правцю серед дитячого населення. Якщо в попередні роки він реєструвався, це захворювання реєструвалося більше серед дорослого населення, то вже останні роки ми відмічаєм його і серед дитячого населення, тобто це говорить про те, що дитяче населення не має імунітету до таких захворювань».

В такій ситуації Марія Павельєва рекомендує батькам самостійно подбати про необхідні профілактичні щеплення для дітей.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися