У тернопільському травмпункті – аншлаг

top-photoВтричі більше тернополян, ніж зазвичай, звернулися в тернопільський травмпункт впродовж останніх днів. Люди скаржаться на непосипані та нерозчичищені дороги, тротуари та пішохідні переходи. Медики радять людям бути більш обережнішими та ходити у зручному взутті.

– Я за сьогоднішній день падав чотири рази! Після останнього довелось їхати у травмпункт, – каже тернополянин Іван. – Надіюсь, що руку не зламав, бо я зі своєю роботою водія не можу собі дозволити провалятись вдома півтори місяці у гіпсі.

За словами медиків, в перший день, коли випав снів, у травмпункт звернулось близько 70 потерпілих, що втричі більше ніж зазвичай. В звичайні дні у травмпункт звертається 15-30 осіб.

– Багато людей, які падають, не звертаються за медичною допомогою, адже думають, що нічого серйозного не трапилося, – кажуть у травмпункті. – Але краще відразу звернутись до медиків. Добре, якщо там нічого страшного, а якщо струс мозку чи перелом? Так ризикувати здоров’ям не можна.

Медики радять, при можливості, не падати на витягнуті руки. Краще не падати, адже так можна їх серйозно травмувати. Якщо можливо, то краще падати на бік, а не на спину. А загалом рекомендації лікаря – носити взимку зручне взуття, жінкам краще обійтися без високих підборів, старатися уникати слизьких місць, а йти лише по посипаних доріжках.
Але в будь-якому, людям взимку треба бути обережнішими на вулиці, старатися не бігти по дорозі.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися