Новорічні святкування на Тернопільщині обійшлися без грубих порушень громадського порядку

79984Святкування Нового року на Тернопільщині пройшло без серйозних правопорушень та було спокійним. У новорічну ніч посилені наряди міліції чергували у місцях проведення масових святкувань та дбали про безпеку наших краян.

У перший день нового року до органів внутрішніх справ України в Тернопільській області надійшло 168 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, з них 12 –  з ознаками кримінальних правопорушень.

В області не допущено серйозних порушень громадського порядку, не зафіксовано квартирних крадіжок, грабунків та інших резонансних злочинів. Порівняно з минулим роком, зменшилась кількість осіб, які порушували закон та хуліганили.

Однак, новорічні святкування не обійшлися без бійок. До конфліктних ситуацій найчастіше призводило надмірне споживання алкоголю. Тілесними ушкодженнями закінчилося святкування Нового року для 26-річного жителя Тернопільського району. Чоловік приїхав у гості до своєї дівчини в одне із сіл Зборівського району. Під час того як вийшов на вулицю запалити цигарку у нього виникла суперечка з двома братами, які проживають по сусідству. Останні накинулися на нього з кулаками. Як результат, потерпілий отримав множинні травми обличчя та стегна. За даним фактом розпочато кримінальне провадження з попередньої кваліфікацією статті 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

Травму голови від родича отримав 44-річний житель Борщівського району. У райцентрі Чортків двоє місцевих жителів з’ясовували взаємини кулаками поблизу нічого клубу. Правоохоронці встановлюють усі обставини інцидентів. Винуватців буде притягнуто до відповідальності.

Курйозний випадок трапився  у новорічну ніч у Гусятинському районі. 43-річний місцевий житель, будучи напідпитку, не зміг пригадати, де залишив свою автівку, тож подумав, що її вкрали. За допомогою звернувся до працівників місцевого райвідділу. Невдовзі міліціонери розшукали «зниклий» автомобіль.

Міліціонери патрулювали на дорогах та автошляхах, попереджаючи учасників руху від дорожніх пригод. У перший день нового року співробітники ДАІ виявили 12 водіїв, які керували транспортними засобами у нетверезому стані.

Правоохоронці і надалі будуть нести службу у посиленому варіанті та дбати про безпеку краян.

Вам також може сподобатися