Тернопільські сноубордистки привезли з Карпат 13 нагород

255До Всесвітнього дня сноуборду в Карпатах провели всеукраїнські змагання. Серед представників із п’яти областей, вихованці тернопільської ДЮСШ «Екстрім» вибороли беззаперечну перемогу. Зокрема 5 золотих, 3 срібних та 5 бронзових медалей.

ТЕТЯНА РОМАНИШИН, заступник з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ «Екстрім»:

«Є чотири вікових категорії – це дорослі, це дев’яносто сьомий рік і старші, потім є юніори, дев’яносто восьмий і дев’яносто дев’ятий рік народження. Є старші юнаки – двохтисячний – дві тисячі перший рік народження і дві тисячі – дві тисячі четвертий рік народження – це молодші юнаки. 4 вікових категорії, в яких, вони просто підряд беруть участь, беруть кілька трас вони проїжджають. Потім їх час сумується і виводяться переможців, призерів».

Сноубордистки розповідають, першість далася нелегко, адже погода була не на боці спортсменок, а конкурентки не поспішали віддавати перемогу.

НІНА ЯЩУК, призерка змагань зі сноубордингу:

«Ну, звичайно, трошки було важко, через те, що утворилися великі траншеї і був мокрий сніг, і був трошки лід. І нас трохи зносило. Звичайно, було важко».

ТЕТЯНА ЯРОШ, призерка змагань зі сноубордингу:

«Я тренуюся вже п’ять років, п’ятий рік. І завжди хотіла стати чемпіонкою змагань».

9 вихованців школи цього року входять до збірної України  та готуються зараз до Чемпіонату світу серед юніорів та дорослих. Заступник директора, Тетяна Романишин зізнається, груднева перемога перша в сезоні, однак не перша для команди. За минулий сезон вихованці отримали 68 нагород загальноукраїнського рейтингового рівня.

ТЕТЯНА РОМАНИШИН, заступник директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ «Екстрім»:

«Практично щороку наша команда, загальна команда визначається, отримує завжди як не перше, то друге загальнокомандні місця по Україні цілій. Щороку, до речі, десь останніх три роки, Федерація лижного спорту, до якої ми відносимося. Федерація лижного спорту України, яка об’єднує зимові види спорту, проводить конкурс на кращу спортивну школу по цілій Україні. І цього року ми отримали перше місце, нагороджені грамотами за кращу спортивну школу України».

Юних спортсменів нагородили медалями, солодкими подарунками. А ті у відповідь вирішили присвятити свою перемогу українським бійцям, які їх бережуть.

вихованці ДЮСШ «Екстрім»:

«Усього досягнемо ми разом, лиш би мир в державі. Повертайтесь, будь ласка, живими, я прошу тебе, не багато й не мало. Кожний вечір молюсь всім святим, щоб нещастя тебе не спіткало. Щоби янгол закрив від біди, розправивши над тобою крила. І щоб куля лихої орди – не побачила, не зачепила. Дякуєм, що ви є».
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися