Вихованців Новоайдарської школи-інтернату святкуватимуть Різдво на Тернопіллі (ФОТО)

unnamedРіздвяні свята на Тернопільщині святкуватимуть вихованці Новоайдарської санітарної школи-інтернату. Правоохоронці разом з волонтерським рухом «Руслан» привезли тридцять п’ятеро дітей з Луганщини.

Національним гімном України, колядками та хлібом-сіллю зустрічали маленьких гостей парафіяни храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в селі Біла Тернопільського району. Зі слів отця Романа, під час літургії він повідомив прихожан про те, що до них прибувають діти зі сходу, і всі щиро відгукнулися на пропозицію взяти школярів на свята до своїх домівок. Бажаючих було стільки, що діти матимуть можливість побувати не в одній, а в кількох родинах.

Радо погодилися святкувати Різдво на Тернопіллі й самі вихованці школи-інтернату. Семикласниця Саша Нікітіна каже, що давно мріяли побачити традиції та звичаї святкування найбільшого християнського свята. А десятикласниця Катерина Кравцова розповідає, що рідні без боязні відпустили її в таку далеку дорогу, будучи впевненими, що  на заході живуть добрі й щирі люди, які приймуть чужих дітей, як своїх.

Хоч дорога неблизька, діти та вихователі кажуть, що почувалися безпечно та комфортно.

– Ми вдячні обласному управлінню внутрішніх справ за наданий транспортний засіб, яким ми змогли привезти дітей з Луганщини на Тернопілля, а також за міліцейський супровід, що гарантував усім нам безпеку, адже самі розумієте, виїхати із зони АТО не так вже й легко, – розповідає волонтер Руслан Царик. – Слова подяки – усім, хто відгукнувся і допоміг нам пальним та фінансово, завдяки чому ми змогли зреалізувати цю прекрасну ідею. Проте кошти потрібні, аби через десять днів знову здійснити поїдку на схід: повернути дітей їхнім рідним, а також завезти нашим захисникам гуманітарну допомогу. Хто має можливість докластися до благородної справи, звертайтеся за адресами у Тернополі: Чалдаєва, 1 та Крушельницької, 1 (автостоянка). Контактний телефон 0985071577.

Кошти можна перерахувати на номери банківських карток: 5457082231959557 (Приватбанк) та 4073604401244143 (Укрсиббанк) на ім’я Дроздовської Інни Миколаївни.

Начальник управління  кадрового забезпечення обласної міліції Василь Крайник впевнений, що спільними зусиллями вдасться не лише зібрати кошти для гуманітарної допомоги, а, що найголовніше, відбудувати духовний міст між західною та східною Україною. І саме з дітей ми повинні почати єднання.

Хай ми розмовляємо на різних мовах та дух наш – український. І це вкотре довели ті родини, котрі прийшли не лише зустріти дітей, а й запросити їх у власні домівки.

Пані Ольга Кучма разом з сім‘єю – серед тих, хто вирішив це Різдво відсвяткувати разом з Сашею з Луганщини. Жінка каже, щойно побачила дівчинку – зрозуміла, ця дитина стане частинкою їхньої родини.

Ірина Казимирівна Борко –  пенсіонерка, котра сорок років свого життя віддала вихованню дітей, щаслива, що різдвяну вечерю готуватиме разом з вихованцями школи-інтернату. Обіцяє навчити їх не лише куховарити, а й колядувати, віншувати, розповість про традиції та звичаї святкування Різдва у своїй родині.

Щасливого Різдва і приємних вражень зичимо усім, хто долучився до цієї доброї справи. Хай кожному, хто доклав чи фінансів, чи серця повернеться сторицею. А народження нашого Спасителя поєднає наші душі й помисли і дасть зрозуміти, що ми – народ Єдиної країни – України, і будувати своє майбутнє маємо разом.

23

Вам також може сподобатися