Тернополяни платитимуть за газ більше

indexВже у першому кварталі 2015-го року ціни на природний газ можуть “стрибнути” вгору. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг має намір переглянути тарифи для населення.

Все це передбачено новим бюджетом на поточний рік. Нагадаємо, аби скоротити дефіцит “Нафтогазу”, в 2015-му році зі 110 млрд грн до 32 млрд грн, роздрібні ціни на газ та комунальні тарифи мають зрости як мінімум удвічі. Про це говорять українські фінансові та банківські експерти.

Також додамо, що Єврокомісія очікує підняття цін на природний газ. Її представники заявляють, що питанням втілення в життя цього рішення має займатися український уряд, він же повин розробити графіки поетапного збільшення вартості газу для споживачів.

Підвищення тарифів на енергоносії для українського населення є однією з ключових домовленостей, що була досягнута між МВФ та урядом України. Саме це, переконані європейські фахівці, забезпечить виконання умов щодо продовження реалізації макрофінансової програми кредитування.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися