Молитовно зустріти Старий Новий рік запрошують в Зарваницю

Cl2Nm3CSVycВ Марійському духовому центрі 13 січня ввечері відправлять урочисту літургію, відбудеться різдвяний концерт. На свято Василя, 14 січня, буде Архиєрейська служба. А ще в Зарваниці можна побачити шопку з живими тваринами.

Напередодні величного свята Василія Великого зустріти молитовно Старий Новий рік запрошують в Марійський духовний центр Зарваниця, що на Теребовлянщині. Там у вівторок, 13 січня, о 20-й розпочнеться вечірня з литією, а о 21-й відправлять літургію св. Василія Великого. Після Богослужіння можна буде подивитися на вертеп від студентів Тернопільської духовної семінарії, усіх гостей пригощатимуть гарячим чаєм і солодощами.

– Наш Владика має ім’я Василій. З 13 на 14 січня в нас є своя програма. Все починається тут в нас в Соборі. Вечірня, Літургія, Владика всіх особисто вітає з Новим роком. Далі йдуть засіванки, ми всіх пригощаємо гарячим чаєм, печивом, солодлщами. Кожного року в нас був такий гарний феєрверк, але цьогоріч такий час, тому ми вирішили його не проодити, – розповів сотрудник Марійського духовного центру Зарваниця отець Микола Медюх.

На свято Василія Великого, 14 січня, в соборі Зарваницької Божої Матері о восьмій ранку – Утреня. Святі Літургії Івана Золотоустого відправлять о 9-й, 12-й та 14-й. О 17-й людей запрошують на Вечірню.

Джерело: TV-4

Вам також може сподобатися