Спадкоємця аграрної імперії оголосили у розшук

93Сина і спадкоємця аграрної імперії “Мрія”, що базується в Васильківцях на Гусятинщині, посилено розшукує Міністерство внутрішніх справ. Повідомлення про це з’явилося на офіційному сайті.

Старший син аграрної сім’ї, статки якої оцінювалися у мільярд доларів США, тривалий час очолював батьківський бізнес. Сам Іван Гута більше п’яти років живе за кордоном. У вересні 2014 головним виконавчим директором агрохолдингу «Мрія» став член ради директорів Владислав Луговський, який змінив на посаді Миколу Гуту. Про це йшлося в прес-релізі агрохолдингу. Згідно з документом Гута молодший продовжував займати пост голови ради директорів.

Впродовж 2013-2014 фірму лихоманило. Кредитори вимагали виплати відсотків за багатомільйонними кредитами, а “Мрія” відмовлялася платити. За ці її визнано банкротом. Вартість акцій компанії на міжнародних ринках знецінилася в рази. Намагаючись врятувати земельний фонд, сімейство Гутів, за деякими даними, почало оформляти земельні паї, що орендувало, на підставні фірми. Можливо такі дії і стали причиною уваги міліції. Стаття Кримінального кодексу, за якою ведеться слідство 190, частина 4 – Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

guta1

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися